Категория

Перфектният съюзник за лятото

1_4Jr0kmgrPkYeBDcllPHaIAМоже да се каже,че пигментацията е „тихият“ проблем за самочувствието ни. Защото се появява бавно и неусетно, но за сметка на това се настанява трайно в списъка ни с несъвършенства по кожата, които трябва да решаваме.

Какво трябва да знаете за пигментните петна?

Това е състояние, което „спохожда“ кожата при свръхпроизводството на меланин. Тогава се появяват тъмни петна, които са неравномерно разположени по повърхността й. Те обаче имат голямо въздействие върху емоционалното ни състояние и често засягат самочувствието ни. Стареене, хормонални разстройства като например по време на бременност, наследственост, стрес, UV лъчение – всичко това стимулира клетките в долния слой на кожата да произвеждат пигмент. Те се натрупват и стават видими под формата на петна и лунички. Прекалено честото стимулиране на пигментните клетки води до поява на трайна и дълбока пигментация, която трудно изчезва.

toners-for-dry-oily-and-combination-skin.-5

Какво може да правите, за да не се появи пигментация?
Тук на дневен ред идва задължителното ексфолиране– редовното обновяване на клетките е ключов момент в борбата с пигментацията. Също така от голямо значение е ежедневното нанасяне на качествен слънцезащитен продукт върху кожата. Защитата от слънцето е правило номер едно в живота, което, освен всичко друго, ви спасява и от пигментация.
Може да разгледате нашата богата гама от слънцезащитни продукти тук.
А ако вече имате пигментни петна...
Винаги трябва да имате най-пълна информация за състоянието на кожата си и за най-добрия начин, по който може да се грижите за нея. Ако започнете навреме да се грижите за пигментацията, има шанс да я намалите съществено. И преди да се обърнете към лазерната терапия или едновременно с нея, имайте предвид, че все пак съществува и доста добра дермо козметика, която помага в борбата срещу петната по кожата.

Моята количка

Нямате продукти в количката.

Сравни продуктите

Вие нямате продукти за сравнение.

Анкета

Какви слънцезащитни продукти предпочитате?