Категория

Най-добри съставки за хидратирана кожа

Най-добри съставки за хидратирана кожа

moisturized_skin_blog

Изпитвали ли сте чувство, че кожата ви има нужда от вода? Тайните на здравата и сияеща кожа са правилното подхранване и хидратацията.  Благодарение на хидратацията, кожата се оросява от кръвта достатъчно и се защитава по-добре от околните влияния. Достатъчно е да изберете продукти, съдържащи активно хидратиращи съставки, които освен че овлажняват, добре подхранват кожата. Ако освен това не забравятеда пиете достатъчно вода, красивата кожа с младежки вид ви е гарантирана.

На пазара се предлага голямо разнообразие от продукти и за потребителя е изключително трудно да разбере какво съдържа даден продукт и как действа. Затова е важно при избор на хидратиращи продукти да се вглеждаме в съдържанието. ПроФарма ви разказва за съставките, които осигуряват най-добра хидратация за кожата.

1.      Хиалуронова киселина

В почистващи продукти, лосиони, кремове и други сред водещите по важност съставки е хиалуроновата киселина. Тя поддържа баланса на хидратация в кожата, което може да ви изненада, понеже в наименованието ѝ присъства думата „киселина”. И така, как действа? Хиалуроновата киселина е овлажнител, което означава, че абсорбира хидратация от околната среда във външните слоеве на кожата, за да я подхрани. Накратко, тя ви помага да задържите водата, преди да изчезне – освен това е естествено съдържаща се в кожата съставка.

2.      Гъби „Сребърни ушички”

Съставката Сребърни ушички, позната още като бяла гъба, снежна гъба или ледена гъба, се влага в различни козметични продукти за жени. Тази особена форма на гъба е съставна част на множество козметики напоследък, включително такива предназначени за третитане на уморени очи. Установено е, че бялата гъба е способна да задържа водата по-добре от хиалуроновата киселина. Тя се оказва нетоксична, естествена алтернатива на натриевия хиалуронат, като осигурява овлажняване, съживяване и хидратиране на кожата. Тези нейни свойства се допълват от естествения й избелващ кожата ефект.

3.      Глицерин

Това е още една хидратираща съставка, която трябва да познавате. Той се съдържа в много хидратиращи продукти и помага за задържането на влагата и овлажняване на областите със суха кожа, което означава, че не изглажда кожата ви само повърхностно.

4.      Растителни масла

Растителни масла се използват от голям процент от дамите и това не е случайност. Те имат омекотяващи свойства, които са близки до тези на натуралното омазняване, като попиват бързо и изравняват повърхността на кожата, като допринасят за овлажняването ѝ. Маслото от жожоба например се използва в много продукти за хидратация. Друго предимство на маслата е, че съдържат антиоксиданти, които предпазват кожата от увреждане от свободни радикали.  Някои от най-използваните растителни масла са маслиново и арганово масло, както и масло от кокос и авокадо.

5.      Серамиди

Това са липидни молекули, които се намират в най-външния слой на кожата ви и участват в изпълнението на нейната бариерна (защитна) функция. Затова се счита, че  серамидите спомагат за хидратния баланс на кожата.

 

Разгледайте нашите предложения за ефективни продукти за хидратация тук.

Моята количка

Нямате продукти в количката.

Сравни продуктите

Вие нямате продукти за сравнение.

Анкета

Какви слънцезащитни продукти предпочитате?