Категория

Осем причини да използвате продукти за слънчева защита

sri-lanka-nilanga-tours-things-to-do-Enjoy-Sea-Sun-and-Sand-Hikkaduwa1-477x322

След изтощителните студени месеци най-сетне е време да прекарате време под топлите слънчеви лъчи. Но преди да излезете навън, не забравяйте да използвате най-важния продукт за лятото  – този за защита от слънцето. Независимо дали отивате на плаж, разходка в парка или сте планирали цял ден в офиса, малките дози светлина се натрупват и кожата пак увисва, появяват се старчески петна и лунички.

ПроФарма Онлайн ще ви разкаже кои са осемте основни причини да използвате слънцезащитен крем:

1.       Намалява значително риска от поява на рак

Ежедневната употреба на слънцезащитен крем, дори когато е облачно или вали, намалява риска от рак. Сред основните причини за рак на кожата е продължителното излагане на слънце. Разширяването на озоновата дупка прави UV лъчите все по-опасни. Ако преди години заболяването се е срещало сравнително рядко, то сега случаите се увеличават по-бързо отколкото при всеки друг вид рак. Според специалистите дори само едно слънчево изгаряне преди 20-годишна възраст удвоява вероятността от рак на кожата на по-късен етап през живота. Останалите причини са слаба имунна система и високи нива на рентгеново облъчване.

 2.       Поддържа кожата млада

По-бавното обновяване на клетките и намаленото производство на липиди на повърхността предразполага кожата към изсушаване и загрубяване. С възрастта епидермисът става по-чувствителен към UV лъчите, които са главна причина за преждевременното стареене на кожата. Естествените защитни функции на кожата намаляват, което може да доведе до увеличаването на кожните инфекции и по-бавното зарастване на рани. Тя става по-отпусната и по-склонна към раздразнения.

 3.       Поддържа тена равномерен

Използването на слънцезащитен продукт не само запазва младостта на кожата, но и предотвратява появата на лунички и пигментни петна, които са често явление при жените. Най-често провокирани от UV лъчите на слънцето, отговорните за пигментацията клетки - меланоцитите, започват да произвеждат по-високо количество меланин (веществото, придаващо цвят на кожата) в зоните, изложени на прякото въздействие на лъчите (лицето, ръцете, деколтето...). Появата на лунички (или увеличаването на броя им) показва, че кожата е до някаква степен е увредена от слънцето.

 4.       Допълнителна грижа заради изтъняването на озоновия слой

Озоновият слой предпазва Земята от по-голямата част от лъчите UVB, идващи от слънцето. Когато той изтънява, тялото има нужда от допълнителна защита от опасните лъчи.

 5.       Важен за всеки тип кожа

Дори и да не изгаряте лесно, все пак е важно да използвате слънцезащитен крем. Слънчевото изгаряне е незабавна реакция, но увреждането остава за цял живот. Въпреки че ракът на кожата е преобладаващ при хората с по-светла кожа, той може да засегне и по-тъмнокожите.

6.       Слънцезащитните продукти са по-удобни от всякога

Трудно е за вярване колко различни вариации има. С опции като с спрейове, хидратиращи кремове, фон дьо тен и т.н., има по нещо за всеки потребител.

7.       Защитава от слънчево изгаряне

Стигаме и до най-популярната причина за закупуване на слънцезащитен крем. Всеки, който някога е получавал изгаряне, знае колко неприятно може да бъде. Прекомереното излагане на слънце може да доведе и до слънчев и топлинен удар. Слънцезащитните продукти, в комбинация с шапка, плодове и вода, могат да помогнат при избягването на тези неприятности.

8.       Лекува акне

Точно така – слънцезащитният крем лекува акне! Той може да ви помогне в борбата с акнето, ако съдържа цинк. Цинкът в слънцезащитните кремове всъщност е много полезен в борбата с акнето. Този елемент намалява отделянето на химикали, които предизвикват възпаление и акне; освен това намалява белите и черни точки.

Разгледайте нашите слънцезащитни продукти тук.

Моята количка

Нямате продукти в количката.

Сравни продуктите

Вие нямате продукти за сравнение.

Анкета

Какви слънцезащитни продукти предпочитате?