Категория

Фон дьо тен или пудра?

makeupИзборът на правилният продукт, който да използвате за основа на грима си е от огромно значение за безупречната визия. Понякога типът на кожата ни няма нищо общо с това дали избираме течен фон дьо тен или пудра – защото разчитаме на личните си предпочитания. Искате да постигнете идеална визия от сутринта с необходимост от минимални корекции през деня? Тогава вероятно за вас е подходящ течен фон дьо тен. Гримирате се в колата и оправяте вида си отново на обяд? Изберете пудра. И така, как да знаете кога да изберете течна основа или пудра и кои са най-добрите начини за нанасянето им?

Течен фон дьо тен

Течните основи са подходящи за всеки тип кожа. Има различни продукти – осигуряващи от леко до пълно покритие и от леко блестящи до матови. Ако искате просто да изравните цвета на кожата си, изберете фон дьо тен с леко покритие. Ако искате да прикриете несъвършенства или да създадете цялостна основа за грим, изберете пълно покритие. Жените с мазна кожа трябва да избягват блестящите основи и е добре да фиксират течната основа с прозрачна пудра, за да намалят лъщенето на кожата.

Течният фон дьо тен се нанася с ръце, с гъбичка или с четка. Когато използвате ръце, разнесете продукта между дланите си, а след това върху кожата, за да постигнете по-естествена визия. Използването на влажна гъбичка за грим също допринася за естествен вид. С четка може да постигнете по-добро покритие, но нанасяйте внимателно, за да не останат следи.

Пудра

Пудрите могат да бъдат с блясък или матови. Подобно на течната основа, трябва да изберете продукт, съобразен с визията, която искате да постигнете. Матовата пудра например много добре се съчетава с актуалните през този сезон ярки червила и черна очна линия. Блестящата се комбинира със сенки за очи в металически нюанси.

Едно изключение: жените със суха кожа или розацея трябва да избягват пудра, тъй като тя се натрупва в зоните с по-суха кожа и прави цвета на лицето неравномерен.

Традиционният метод за нанасяне на пудра е със суха гъба, но може да използвате и четка.

Моята количка

Нямате продукти в количката.

Сравни продуктите

Вие нямате продукти за сравнение.

Анкета

Какви слънцезащитни продукти предпочитате?