Категория

Съвети за красива кожа на тялото

bodycareМного често в избора на козметика и разкрасителните процедури се фокусираме изцяло върху лицето си и забравяме останалата част от тялото. Красивата и здрава кожа обаче изисква ежедневни грижи. Ако спазвате нашите съвети за грижа за кожата във всеки ден, кожата ви ще бъде по-мека, здрава и красива.

Правило 1

Защита на кожата от слънцето

За да запазите кожата си здрава, не я излагайте на слънце. Използвайте крем със слънцезащитен фактор, който е съобразен с типа на кожата ви. Не забравяйте да го нанесете върху деколтето, раменете, ръцете, ушите.

Правило 2

Използвайте само нежен сапун или душ гел

Случвало ли ви се е да усещате кожата на тялото си суха, особено след душ? Важно е да използвате нежни измиващи продукти. Ако използвате прекалено агресивен сапун, кожата ще се изсуши прекомерно и ще създаде чувство на дискомфорт. Особено през зимата е добре да използвате продукти с високо съдържание на липиди.

Правило 3

Вземайте си душ вместо вана

Душът е по-щадящ за кожата от ваната, която обикновено дехидратира кожата. Водата трябва да не е гореща, а по-скоро хладка. Любителите на вани все пак могат да си позволят това удоволствие понякога. Но не оставайте във водата прекалено дълго!

Правило 4

Внимателно подсушаване на кожата

Преди да излезете от душа, изплакнете внимателно цялото си тяло, за да премахнете всички остатъци от почистващи продукти. След това изсушете бързо кожата си, като я потупвате с кърпа. Не търкайте агресивно.

Правило 5

Ежедневна хидратация

Превърнете хидратацията в ежедневен навик. След като внимателно изсушите тялото си, използвайте подходящ овлажняващ крем. Той ще възстанови хидролипидното поктитие на епидермиса. Не забравяйте, че хидратация е необходима за всички типове кожа – дори и за проблемната!

Правило 6

Обличайте се топло

Забелязали ли сте, че когато е студено, кожата ви става по-чувствителна? Обличайте се топло в зимните дни и не забравяйте да предпазвате ръцете си от студения въздух.

Правило 7

Пийте много вода

За да бъде кожата ви красива, тялото ви се нуждае от достатъчно течности. Пийте по 8 чаши вода дневно.

Правило 8

Хранете се балансирано

Здравословното и балансирано хранене е полезно не само за тялото, но и за кожата. Всеки ден трябва да ядете по пет плода/зеленчука, които са богати на антиоксиданти.

Правило 9

Наспивайте се

Ако спите достатъчно, кожата ви ще е блестяща и здрава.

Правило 10

Спрете цигарите

Пушите ли? Пушенето е много вредно за кожата. То придава сивкав цвят на лицето и ускорява стареенето. Много добра причина да се откажете, нали?

Моята количка

Нямате продукти в количката.

Сравни продуктите

Вие нямате продукти за сравнение.

Анкета

Какви слънцезащитни продукти предпочитате?