Категория

Цели за красота през новата година

imagesНе всички цели, които си поставяте през новата година, трябва да са свързани с велики планове за кариера или пълно преобразяване на тялото. Малките неща, с които да подобрите грижата за кожата си, не по-малко си заслужават – дори и да ви се струват несъществени и повърхностни.

Нека 2018 година посветим на грижа за красотата (защото, нека признаем, външният вид е изключително важен за високото самочувствие). ПроФарма ви дава някои идеи за цели, които да си поставите през новата година и чието постигане ще ви донесе гарантирани резултати.

1. Използвайте олио за кожа

Ако сте се сблъсквали с проблеми като мазна кожа или акне, идеята за нанасяне на масла директно върху кожата може би е немислима за вас. Но не се притеснявайте – маслата няма да направят кожата ви мазна. Вместо това, те са ефективен начин за хидратиране и подхранване на кожата, като спират сухата кожа от произвеждане на излишен себум, за да компенсира сухотата си. Може да изпробвате почистващ продукт със съдържание на подхранващи масла или да масажирате лицето си с няколко капки масло вечер преди лягане. Маслата не само вършат чудеса за кожата, но и дават усещане за изключителен лукс.

2. Перете по-често калъфките на възглавниците

Експертите препоръчват да перете калъфката на възглавницата си на всеки два до четири дни, за да избегнете контакта на почистената кожа със смесицата от натрупани върху плата пот, себум и мъртви кожни клетки.

3. Използвайте слънцезащитен продукт всеки ден

Това се повтаря постоянно, но мнозина от нас пропускат да го правят, защото им се струва прекалено голямо усилие или защото не им допада мазната текстура на слънцезащитните продукти. Защитата от слънце обаче трябва да е естествена част от грижата за кожата, затова ви препоръчваме да се спрете на продукт, който е лек и се нанася лесно.

4. Не разчитайте само на кърпички за почистване

Повечето кърпи за почистване на грима просто местят бактериите и натрупаните мазнини от една част на лицето върху друга, затова е добра идея да ги замените с по-ефикасен продукт като мицеларна вода.

5. Почиствайте четките и гъбичките за грим

Измивайте всичко, което влиза в контакт с лицето ви – кърпи, гъби, четки – веднъж седмично (ако почистването след всяко ползване ви се струва непосилно) с мек препарат или шампоан.

6. Отделяйте време за себе си

Отделянето на време, в което да се поглезите веднъж седмично, има огромен принос за доброто ви самочувствие – както и за ослепителната визия. Изберете каквото поискате – маска за лице, вана за крака, терапия за коса, маникюр, ароматна вана.

7. Дайте почивка на косата си

Намалете използването на преса и маша и избягвайте стегнатите кокове и опашки. Подстригвайте се редовно, правете маска веднъж седмично и при възможност оставете косата да изсъхва без сешоар. Резултатът ще ви допадне!

Моята количка

Нямате продукти в количката.

Сравни продуктите

Вие нямате продукти за сравнение.

Анкета

Какви слънцезащитни продукти предпочитате?