• 0877 849 395 за информация/поръчки (от 9:00 до 21:00 всеки ден)
Количка

ЕСПУМИЗАН Л ЕМУЛСИЯ 30МЛ.

ЕСПУМИЗАН Л ЕМУЛСИЯ 30МЛ.

В наличност
SKU
42182
6,69 лв.
Начин на употреба: Кърмачета 1 ml (еквивалентен на 25 капки) Еспумизан L се прибавя в шишето с мляко при всяко хранене или с малка лъжичка се дава на кърмачето преди или след всяко кърмене. Деца между 1 и 6 години 1 ml (еквивалентен на 25 капки) Еспумизан L, 3 до 5 пъти дневно. Деца между б и 14 години 1-2 ml (еквивалентни на 25-50 капки) Еспумизан L, 3 до 5 пъти дневно. Юноши и възрастни: 2 ml (еквивалентни на 50 капки) Еспумизан L, 3 до 5 пъти дневно. Еспумизан L се приема по време хранене или след хранене, а при необходимост и преди лягане. Продължителността на лечението се определя от протичането на оплакванията. Ако е необходимо, Еспумизан L може да се приема продължително време. При подготовка на коремната кухина за образно изследване 2 ml (еквивалентни на 50 капки) 3 пъти дневно в деня преди изследването и 2 ml сутринта в деня на изследване, освен ако лекарят не е препоръчал друго. Като добавка към контрастна материя при образно изследване 4 до 8 ml (еквивалентни на 100 до 200 капки) към 1 литър от контрастната материя за двойно контрастна рентгенография.
Berlin-Chemie Еспумизан L 40 мг/мл е лекарствен продукт без лекарско предписание срещу подуване и чувство на тежест в корема. Активната съставка е симетикон. Оплакванията обикновено са причинени от повишеното образуване и натрупване на газове в стомаха и червата във вид на дребномехурчеста пяна. Това е причина и за колики при кърмачето. Еспумизан L намалява повърхностното напрежение на мехурчетата газ и разгражда дребномехурчестата пяна. Освободените по този начин газове могат да се резорбират от чревната стена и да се отделят по естествен начин. Емулсият действа по чисто физичен начин, не променя химическите реакции и е фармакологично и физиологично неактивен, не взаимодейства с микроорганизми и с ензими. не влияе върху храносмилането и не променя киселинността в стомаха. Еспумизан L не се резорбира и се отделя непроменен. Еспумизан L се прилага при всички заболявания, придружени с повишено образуване и натрупване на газове в стомашно-чревния тракт (метеоризъм), както и при колики при кърмачето. Приложим е и при прекомерно поглъщане на въздух, както и при прием на определени храни и напитки, водещи до повишено образуване на газове (боб, леща, зеле, газирани напитки); сърдечни оплаквания, в резултат от придвижване на диафрагмата нагоре вследствие натрупване на газове в стомашно-чревния тракт; подготовка на коремната кухина за образно изследване (рентгеново, ултразвуково и т.н.) и като добавка към контрастна материя при двойно-контрастна рентгенография; отравяне с детергенти (тензиди).
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:ЕСПУМИЗАН Л ЕМУЛСИЯ 30МЛ.

Профарма онлайн е онлайн аптека, която предлага лекарствени и козметични продукти на ниски цени. Профарма онлайн предоставя информация и не е заместител на професионални медицински консултации. Профарма онлайн препоръчва внимателно да прочетете листовките на лекарствата. Винаги търсете помощ от своя лекар, ако в момента се лекувате, и винаги информирайте своя лекар или фармацевт относно лекарствата, които приемате.