• 0877 849 395 за информация/поръчки (от 9:00 до 21:00 всеки ден)
Количка

ACEFFEIN / АЦЕФЕИН ТАБЛ. Х 10

ACEFFEIN / АЦЕФЕИН ТАБЛ. Х 10

В наличност
SKU
56060
3,49 лв.
Ацефеин на фармацевтичната компания Актавис се използва при болки след травми и операции.

Ацефеин на фармацевтичната компания Актавис се използва при болки след травми и операции; за краткотрайно и симптоматично лечение на трудно повлияващи се от самостоятелно приложение на отделните съставки болки от различен произход със слаба до средна интензивност: главоболие, мигрена, зъбобол; остри ставни и мускулни болки (включително при възпалителни и дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат); заболявания на периферните нерви - невралгии, неврити, радикулити, плексити; възпалителни процеси на горните дихателни пътища, протичащи с кашлица и повишена температура.

Ацефеин е комбиниран лекарствен продукт с противоболково, температуропонижаващо и по-слабо изразено противовъзпалително действие.
В комбинацията противоболковото действие на отделните съставки се усилва и се намаляват страничните ефекти, поради използване на по-ниски дози на съставките.
Комбинацията проявява още и следните ефекти: седативно /успокояващо/ действие върху централната нервна система; благоприятен ефект върху мозъчните съдове и намаляване на вътремозъчното налягане /с ефект намаляване на главоболието/.
Кофеинът усилва ефекта на другите три съставки на продукта, като улеснява преминаването им през кръвно-мозъчната бариера.
---тежава изразено противокашлично действие и засилва обезболяващия ефект на парацетамол и ацетилсалицилова киселина.


Не използвайте Ацефеин:

- ако сте алергични (свръхчувствителни) към някое от активните или помощните вещества на продукта;
- ако сте алергични към нестероидни противовъзпалителни продукти;
- ако имате язва на стомаха и дуоденума;
- при наличие на кървене;
- при тежка бъбречна и чернодробна недостатъчност;
- по време на бременност и кърмене; при деца под 15 години.

Обърнете специално внимание при употребата на Ацефеин:
Продуктът трябва да се прилага с повишено внимание при пациенти с бронхиална астма. Приложението на продукта трябва да бъде прекратено незабавно при наличие на симптоми на анафилаксия (внезапно настъпила тежка алергична реакция с кожни обриви, задух, стомашно-чревни и сърдечно-съдови оплаквания).
Необходимо е повишено внимание при едновременната употреба с други лекарствени продукти, съдържащи парацетамол, поради риск от предозиране.
При прием на по-високи дози от препоръчаните, съществува риск от сериозно чернодробно увреждане. При по-често и продължително приемане на Ацефеин е необходимо да се провежда контрол на кръвната картина и на показателите на бъбречната и чернодробната функция. Необходимо е и наблюдение за поява на невидими кръвоизливи от стомашно-чревния тракт.
Продуктът трябва да се прилага с повишено внимание при пациенти в напреднала възраст, с гастродуоденити, исхемична болест на сърцето, артериална хипертония, нарушения' в периферното кръвообращение, маточни кръвотечения, поради по-честите прояви на нежелани лекарствени реакции. Ацефеин може да повлияе лабораторните резултати при изследване на пикочна киселина и кръвна захар.
При продължителен прием на Ацефеин може да се развие зависимост към съдържащият се в него ---> Възможно е да се появи или да се влоши налично главоболие след продължително аналгетично лечение (3 месеца) с използване на аналгетици през ден или по-често. Главоболие, причинено от свръхупотреба на аналгетици, не бива да се лекува с увеличаване на дозата им. В такива случаи аналгетичното лечение трябва да се прекрати след консултация с лекар. При някои хора с определен вид метаболизъм (т. нар. свръхбързи метаболизатори) могат да се очакват симптоми на предозиране с --- прекомерна сънливост, обърканост, повърхностно дишане, дори при препоръчаните дози.


Напишете вашето мнение
Вие оценявате:ACEFFEIN / АЦЕФЕИН ТАБЛ. Х 10

Профарма онлайн е онлайн аптека, която предлага лекарствени и козметични продукти на ниски цени. Профарма онлайн предоставя информация и не е заместител на професионални медицински консултации. Профарма онлайн препоръчва внимателно да прочетете листовките на лекарствата. Винаги търсете помощ от своя лекар, ако в момента се лекувате, и винаги информирайте своя лекар или фармацевт относно лекарствата, които приемате.